Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Izvršen pretres u hotelu “Holiday”, izuzete fiskalne kase i dokumentacija

15/06/2015

Službenici Poreske uprave Federacije BiH, uz asistenciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH, tokom pretresa poslovnih prostorija i objekata u okviru hotela “Holiday” u Sarajevu, koji je u stečaju, do sada su izuzeli fiskalne kase i relevantnu dokumentaciju koja će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo saopšteno je da se pretres vrši zbog osnova sumnje da su odgovorna lica privrednog društva “Holidej Resort” Sarajevo, koristeći poslovne prostorije hotela, počinila krivično djelo poreske utaje.

Kantonalno tužilaštvo u saradnji sa SIPa-om preduzima radnje protiv odgovornih lica privrednog društva “Holiday Resort” zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od jula 2014. godine do danas počinila krivično djelo poreske utaje, odnosno da su dajući lažne podatke o stečenom prihodu izbjegla plaćanje poreznih obaveza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.