Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protekla dva dana

Jači udari vjetra zahvatili i ZHK

Srusen krov

Iz Civilne zaštite ističu kako ozlijeđenih osoba nema niti u jednoj od četiri lokalne jedinice samouprave u tom kantonu

Olujni vjetar je tokom srijede navečer i četvrtka ujutro zahvatio i Zapadnohercegovački kanton (ZHK). Jak vjetar uništio je krov na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac u Posušju, te krov Gradske sportske dvorane u Ljubuškom.

Kako se saznaje iz Uprave civilne zaštite ZHK-a, vatrogasci na području tog kantona imali su više tehničkih intervencija.

Nekoliko stabala je iščpano i palo na kuće ili na prometnice u tom kantonu, a u saniranju su učestvovali vatrogasci i pripadnici GSS-a. Riječ je o Oklajima i Knešpolju (Široki Brijeg), Donjim Studencima (Ljubuški) te lokalitetu Bakule, Bage i Čitluk (Posušje).

Civilna zaštita je djelovala i na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac na kojem je jak vjetar uništio krov na istočnoj tribini te bočni zid. U Ljubuškom je oštećen krov tamošnje Gradske sportske dvorane.

Pojedina sela u Širokom Brijegu su još uvijek bez struje, a oštećeno je nekoliko objekata.

Iz Civilne zaštite ističu kako ozlijeđenih osoba nema niti u jednoj od četiri lokalne jedinice samouprave u tom kantonu.

Po riječima direktora Uprave civilne zaštite tog kantona Drage Martinovića, po svim parametrima nema uvjeta za proglašenje prirodne i druge nesreće.

– Po informacijama koje imam od gradonačelnika i načelnika iz naše županije, za sada neće biti proglašeno stanje prirodne ili druge nesreće – kazao je Martinović.