Jajce domaćin međunarodnih skokova sa vodopada

jajce skokovi vodopad

Zabavnim programom u Jajcu je danas počela manifestacija “Drugi međunarodni skokovi sa vodopada”, a očekuje se sudjelovanje više od 30 skakača iz BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i sa Kosova.

Na manifestaciji je veliki broj posjetitelja iz BiH i inozemstva, a u Agenciji za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca, koja je organizator, nadaju se kako će biti dostignuta prošlogodišnja brojka od 5.000 posjetitelja.

[pull_quote_right]Vodopad u Jajcu svrstan je među najljepše vodopade svijeta a ono što ga izdvaja je činjenica da se nalazi u središtu grada[/pull_quote_right]

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević kazao je Feni kako je ova manifestacija od iznimne važnosti za turizam u Jajcu, ali i u cijeloj SBŽ.

– Skokovi sa vodopada su izuzetno kvalitetan turistički proizvod koji će svakako doprinijeti većem broju turističkih posjeta i promociji Jajca i cijele naše županije – kazao je Matošević.

Predsjednik žirija je popularni mostarski skakač Emir Balić, a osim za tri najuspješnija skakača ove godine će biti uručen i pehar prijelaznog karaktera kojeg će pobjednik čuvati do sljedećih skokova, kada će ga predati novom pobjedniku.

Vodopad u Jajcu svrstan je među najljepše vodopade svijeta a ono što ga izdvaja je činjenica da se nalazi u središtu grada.

Generalni pokrovitelj Drugih međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu je Općina Jajce, predvođena načelnikom Edinom Hozanom.