Japan donirao opremu za šest vodovodnih preduzeća u BiH

BiH

IMGJAP

Ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa uručio je danas u Istočnom Sarajevu ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću donaciju njegove vlade u vidu opreme za šest vodovodnih preduzeća u BiH.

Radi se većinom o pumpama i uređajima za detekciju kvarova na vodovodnoj mreži u vrijednosti više od miliona KM, za komunalna preduzeća u općinama Banja Luka, Istočno Novo Sarajevo, Kupres, Pale-Prača, Vareš i Višegrad.

Ambasador Ogawa rekao je da mu je zadovoljstvo prisustvovati ceremoniji primopredaje i da se nada da će donirana oprema biti od velike koristi za vodovodna preduzeća.

– Japan je prethodno donirao u BiH značajnu količinu medicinske opreme i vozila, a očekujemo da će na proljeće biti donirano još 80 “toyota” vozila – izjavio je Ogawa i dodao da njegova zemlja podržava narod Bosne i Hercegovine.

Šarović je zahvalio vladi Japana na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, te dodao da je ta zemlja najprivrženija podršci BiH i jedan od najvećih donatora.

Istakao je da je posebno važno što vlada Japana uvijek pomaže neposredno korisnike, a najviše lokalne zajednice i javna preduzeća.