Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jasmin Imamović tvrdi da mu u nedjelju nisu prošle “SMS” poruke

jasmin-imamovic41

Nakon što je jučer Nermin Nikšić uvjerljivo porazio svoje protivkandidate na izborima za predsjednika SDP-a BiH, jutros se putem Facebooka oglasio jedan od njih, Jasmin Imamović.

“Članstvo SDP BiH juče je odlučivalo o tome, kojim putem treba ići SDP BiH u naredne četiri godine. Ja sam nudio veliki zaokret i veliku promjenu.

imamovic post

Oko 25 posto izašlih birača glasalo je za moj prijedlog promjena, a kada se tome dodaju i glasovi ostalih Nikšićevih protivkandidata, može se kazati da je trećina reevidentiranog i na izbore izašlog članstva, glasala za promjenu.

Pokazalo se da je dvije trećine članstva zadovoljno sadašnjim pravcem kretanja i sadašnjim načinom vođenja SDP BiH.

Sad znamo volju članstva SDP BiH, a iduće godine u ovo doba, na lokalnim izborima, saznat ćemo šta o tome misle građani.

Zahvaljujem članicama i članovima koji su na ovim izborima glasali za mene, zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i čestitam Nerminu Nikšiću na pobjedi”, poručio je Jasmin Imamović putem Facebooka.

Iz Imamovićeve čestitke da se naslutiti da nije očekivao tako težak poraz, a nakon toga objavio je još jedan post na Facebooku u kojem je napisao sljedeće:

“Drugarice i drugovi, iz meni nepoznatih razloga, BH Telecom je u toku jučerašnjeg dana velikom broju korisnika ‘blokirao’ distribuciju SMS poruke u kojoj sam pozvao članice i članove da izađu na izbore. Poruka je trebala biti distribuirana jučer, ali su mnogi od vas istu dobili tek danas, sa zakašnjenjem od 24 sata. Žao mi je zbog ovoga.”

imamovic post1