Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

drugi krug glasanja

Jedan glas presudio: Tarik Zaimović je novi rektor Univerziteta u Sarajevu

Foto: UNSA

Tarik Zaimović je doktor nauka i redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Funkciju rektora obavljat će do 2028. godine.

Prof. dr. Tarik Zaimović novi je rektor Univerziteta u Sarajevu. Zaimović će na ovoj funkciji nakon osam godina zamijeniti prof. dr. Rifata Škrijelja. Izabran je u drugom krugu glasanju, rekao je Rasim Muratović. predsjednik Komisije za izbor rektora UNSA.

Muratović je dodao da u prvom krugu glasanja nije bilo potrebne većine, a da je u drugom krugu prof. Zaimović imao 24 glasa, a Almira Hadžović-Džuvo, redovna profesorica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dobila je 23 glasa, dok je jedan bio nevažeći, prenosi N1.

Doktor nauka i redovni profesor

-Sjednica je protekla na akademskom nivou. Oba kandidata su izložili svoje programe rada, odgovarali su na pitanja, rekao je Muratović.

Tarik Zaimović je doktor nauka i redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Funkciju rektora obavljat će do 2028. godine.

Predavao je na predmetima Menadžment informacioni sistemi, Poslovna primjena kompjuterskih mreža i telekomunikacija Poslovni informacioni sistemi, Telekomunikacijski menedžment, Sigurnost informacionih sistema, Upravljanje projektima, Menadžment informacionih tehnologija, e-Biznis.

Kao nastavnik u nastavi, zadužen za pripremu nastavnog plana i programa za određeni broj predmeta koje Katedra za MIT ima u skladu sa smjernicama navedenim u Bolonjskoj deklaraciji.

Učestvovao je u izradi i implementaciji prvog programa Učenja na daljinu na Ekonomskom fakultetu, kao i na Univerzitetu u Sarajevu.

Radio je na projetima informatizacije fakulteta, osnivanju prvog centra za učenje na daljinu, nadležan za uvođenje IT u svakodnevni rad Fakulteta, te je radio na uvođenju i prialgođavanju Bolonjskog procesa.