ranije boravila u Italiji

Jedna osoba jutros smještena u SKB Mostar zbog sumnje na korona virus

SKB_Mostar

Od hospitalizovanog pacijenta bi trebali biti uzeti uzroci krvi koji bi potom trebali biti poslani na testiranje u Sarajevo

Jedna osoba prevezena je u subotu ujutro na Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar zbog sumnje na koronavirus.

Radi se o osobi iz jednog južnog mostarskog naselja, koja je u SKB Mostar prebačena posebno opremljenim medicinskim vozilim za ove namjene. Osoba je ranije boravila u Italiji, a nakon povratka kuĆi je bila u samoizolaciji, doznaje portal bljesak.info. Zbog određenih simptoma sumnja se da je moguće kako je osoba zaražena koronavirusom.

Od hospitalizovanog pacijenta bi trebali biti uzeti uzroci krvi koji bi potom trebali biti poslani na testiranje u Sarajevo.

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne brige Hercegovačko-neretvanskog kantona u petak je objavio dežurne brojeve telefona za sve građane, međutim na oba broja koji su navedeni za pozive vikendom (061/713-741 i 061/327-281) javlja se govorna pošta.

Podsjećamo, Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalnog rada HNK zadužen za poduzimanje mjera zaštite građanstva od koronavirusa u HNK održao je u petak sastanak na kojem je, uz ostalo, istaknuto kako su u posljednja 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, primljena dva bolesnika s kliničkom i epidemiološkom sumnjom na koronavirus koji su zbrinuti po svim uzusima struke i važećim napucima, te je urađeno specifično testiranje na virus COVID-19. Dobiveni nalazi su negativni, a o njihovu daljnjem liječenju odlučit će kliničari-infektolozi.