Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jerlagić: Stranka za BiH ostaje dio parlamentarne većine

jerlagic

Prije svega očekujem da će pravosudne institucije i organi raditi krajnje korektno i transparentno svoj posao, a što se tiče eventualne krize vlasti u Federaciji BiH mislim da do nje ne bi trebalo doći, istakao je u izjavi za Anadolu Agency (AA) Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH komentirajući hapšenje delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića kao jedne od stranaka parlamentarne većine.

“Mi smo kao i do sada bili dio parlamentarne većine i ova dešavanja neće uticati uopšte na rad predstavnika Stranke za BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Tako da za sada Stranka za BiH ostaje dio onog bloka koji je potpisala sa SDA i Strankom demokratske aktivnosti”, zaključio je Jerlagić.

Predsjednik SBiH prokomentirao je i situaciju prema kojoj je kandidat SBB-a za ministra prometa i komunikacija BiH Bakir Dautbašić, inače, na dužnosti sekretara Ministarstva sigurnosti BiH u pritvoru.

“Mi znamo da evropska demokratska praksa ima neka druga načela, moralna i etička, a stvar je gospodina Bakira Dautbašića da se u konačnici odredi da li će biti ili ne ministar u Vijeću ministara BiH”, naveo je Jerlagić.

Inače, Dautbašić koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru pod sumnjom da je ometao rad pravosuđa u BiH utičući na svjedoke u slučaju Keljmendi dobio je potvrdu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Centralne izborne komisije BiH kako ne postoje smetnje za njegovo imenovanje na poziciju ministra prometa i komunikacija BiH.