Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

danas sunčano

Jesen nam kuca na vrata: Stižu oblaci koji nose veliku promjenu vremena

oblaci

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 26 i 32 stepena

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, sa slabim vjetrom istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu se očekuje sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10 stepeni, a najviša dnevna oko 29.

U srijedu će biti pretežno sunčano prijepodne. Povećanje oblačnosti sa zapada u drugoj polovini dana. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U četvrtak se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni slabi lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni Celzijusovih.

Jesenji dani

Uz čestu i obilniju kišu, te zahlađenje, dani vikenda (18. i 19.09.) izgledat će pravi jesenji.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 8 do 14 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C. Najviše dnevne temperature između 25 i 30, u Hercegovini do 32 stepena.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima početkom sljedeće sedmice (20.09.) prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i izraženijim padom temperature zraka u odnosu na ovu sedmicu.

Sredina naredne sedmice proteći će u nešto stabilnijm vremenskim prilikama a pred kraj prognoziranog perioda očekuje se novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 i 11 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C, objavili su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.