Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

“Jesen počinje ličiti na jesen”: Stižu nove obilnije padavine, najavljen je i snijeg

Sarajevo: Snijeg u jutarnjim satima iznenadio građane
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Narednih dana temperature primjerene dobu godine, tu negdje oko prosječnih vrijednosti. Jutra sve hladnija, a za vikend izgledan snijeg na planinama

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle i niske oblačnosti, naročito u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Livno -2; Bjelašnica, Drvar, Sokolac i Tuzla 0; Banja Luka, Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 1; Bugojno i Prijedor 2; Stolac 4; Zenica 5; Gradačac, Mostar i Trebinje 7; te Neum 10 stepeni.

Danas će u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U Sarajevu dosta niske naoblake dio prijepodneva. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Jesen liči na jesen

Jesen polako počinje nalikovati na jesen, javlja BHmeteo. Narednih dana temperature primjerene dobu godine, tu negdje oko prosječnih vrijednosti. Jutra sve hladnija, a za vikend izgledan snijeg na planinama.

Nakon jučerašnje kiše, danas je uslijedio prestanak padavina. Do kraja dana će se posvuda razvedriti. Danas (četvrtak) jutro hladno, uz prizeman ili slab mraz širom zemlje. Po kotlinama i duž riječnih tokova moguća magla. Kasnije u toku dana pretežno sunčano i ugodno.

Jesen polako počinje nalikovati na jesen. Narednih dana temperature primjerene dobu godine, tu negdje oko prosečnih…

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, November 8, 2023

Međutim nećemo dugo čekati na nove oblake i padavine. Stižu već u petak, a biće ih povremeno i za dane vikenda, najprije u subotu. Prolazno se očekuju u čitavoj zemlji a lokalno obilnije ponovo u Hercegovini i na zapadu Bosne.

Nakon nešto toplijeg petka, za vikend osjetno hladnije uz mogućnost snijega na nadmorskih visinama iznad 1.500 metara. Neće se raditi o nekim značajnijim snježnim padavinama.

U noći na nedjelju djelimično razvedravanje i prestanak padavina uz mogućnost za lokalno mraz do jutarnjih sati nedjelje.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Više padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama je moguć slab snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadnu i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

U nedjelju jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi su moguću u Hercegovini, centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.