Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodična svečanost

Jeste li vidjeli ko je Dodiku došao na inauguraciju?

dodik

Zanimljivo je da je iz uže porodice Milorada Dodika bio njegov sin Igor, koji je sjedio u drugom redu, a do njega je bila kćerka Gorica.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Šefik Džaferović iz reda bošnjačkog naroda, Milorad Dodik iz reda srpskog naroda i Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda – položili su u utorak zakletvu i preuzeli dužnost u naredne četiri godine, kao sedmi saziv državnog Predsjedništva.

Ianuguraciji su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog života BiH, od ambasadora, do specijalnih gostiju. Zanimljivo je da svečanosti nije prisustvovao Dragan Čović.

Također, danas u zgradi Predsjedništva BiH bili su i najužiji članovi porodica Dodika, Džaferovića i Komšića, kao i odlazećeg člana Bakira Izetbegovića.

U prvom redu na inauguraciji su sjedile Šefikova supruga Vildana Džaferović, Željkina Sabina Komšić, kao i Sebija Izetbegović, supruga već bivšeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića. Ceremoniji su prisustvovali, također, i sin i kćerka Šefika Džaferovića.

Foto: Srpskainfo

Zanimljivo je da je iz uže porodice Milorada Dodika bio njegov sin Igor, koji je sjedio u drugom redu, a do njega je bila kćerka Gorica. Zanimljivo je da su njih dvoje bili prilično udaljeni od supruga Džaferovića, Komšića i Izebegovića, koje su sjedile jedna do druge.

Foto: N1

Dodikova supruga Snježana nije danas prisustvovala ceremoniji, a po rasporedu sjedenja njen dolazak nije bio ni planiran.

Zanimljiva je bila i odluka o pomenutom rasporedu sjedenja, gdje je ambasador Srbije smješten u posljednji red, dok su Predstavnici Rusije i SAD sjedili su jedan do drugog.