Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Još danas će u BiH biti sunčano i toplo, stiže nam velika promjena

snijeg vrijeme

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najtoplije je bilo u Gradačcu, 13 stepeni, dok je najhladnije bilo na Sokocu, minus četiri, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Bjelašnici i u Livnu izmjereno je minus jedan, u Bugojnu i Grudama nula, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu i Zenici jedan, Ivan Sedlu dva, Doboju, Prijedoru, Srebrenici i Tuzli tri, Banjaluci i Sarajevu četiri Bijeljini i Mostaru pet, Trebinju i Zvorniku šest, Bihaću sedam, a Neumu 10 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana u Bosni je moguće postepeno naoblačenje sa sjevera. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog i jugozapadnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu vrijeme je pretežno sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

U nedjelju u Bosni se očekuje oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom slabe. U Hercegovini sunčaniji dio prijepodneva. Zatim se prognozira naoblačenje koje će uvjetovati slabu kišu u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i četiri, na jugu do zemlje osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne većinom sa slabim snijegom, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus dva, na jugu do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i dva, na jugu od četiri do sedam stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slab snijeg, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između minus pet i jedan, na jugu do šest stepeni.