Jubileja “40 Godina od izgradnje II. kolosijeka pruge Šamac – Sarajevo”

BiH

Bogiccc77
Govorit će Bogić Bogićević

U Sarajevu će 25. maja biti održan Okrugli stol, kao prva u nizu aktivnosti kojima se obilježava jubilej „40 Godina od izgradnje II. kolosijeka pruge Šamac – Sarajevo“.

„Održavanjem Okruglog stola pod nazivom „Doprinos ORA izgradnji današnje BiH – 40 godina od izgradnje II. kolosijeka pruge Šamac – Sarajevo“ želimo ukazati na ogroman doprinos Omladinskih radnih akcija (ORA) odnosno mladih u to vrijeme, izgradnji tadašnje Jugoslavije odnosno tadašnje i današnje Bosne i Hercegovine.

Želimo da takve veličanstvene aktivnosti, od kojih je cjelokupno društvo i tada i sada imalo i ima značajne – višedimenzionalne koristi, ne padnu u zaborav“ – izjavio je Nijaz Skenderagić, predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja 40 godina od izgradnje II. kolosijeka pruge Šamac – Sarajevo.

Na Okruglom stolu govorit će neki od nositelja aktivnosti i aktera omladinskih radnih akcija odnosno izgradnje pruge Šamac – Sarajevo: Bogić Bogičević, Ivan Orlić, Željko Šain i drugi.

Sudjelovanje na Okruglom stolu je slobodno za sve zainteresovane.

Aktivnosti na Obilježavanje jubileja „40 Godina od izgradnje II. kolosijeka pruge Šamac – Sarajevo“ nastavit će se organizovanjem brigadirskog voza kao i Centralne
svečanosti obilježavanja, krajem juna 2018. u Zenici.