Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jusić i Popov: Potrebno i dalje razvijati dobru saradnju sa Ruskom Federacijom

jusic-ruskafeceracija-atase

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić primio je danas u oproštajnu posjetu vojnog atašea Ruske Federacije u BiH pukovnika Ivana Vladimirovića Popova i njegovog zamjenika pukovnika Sergeja Sakirkova.

Jusić je zahvalio Popovu na dosadašnjem angažmanu na mjestu vojnog atašea Ruske Federacije, istakao dobru saradnju koja je do sada ostvarena te izrazio nadu da će biti nastavljena i u narednom periodu.

Popov je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je imao priliku služiti kao vojno-diplomatski predstavnik Ruske Federacije u BiH i naglasio potrebu nastavka saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane i to u onim dijelovima značajnim i za BiH, i za Rusku Federaciju.

Sastanku je osim Jusića prisustvovao i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović koji je istakao izuzetno dobru saradnju sa pukovnikom Popovim te naglasio da je njegova služba bila, između ostalog, zapažena i u asocijaciji vojno-diplomatskih predstavnika u BiH.

Konstatovano je da će saradnja sa nasljednikom Popova, koji u BiH dolazi tokom narednih deset dana, također biti dobra i obostrano korisna, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.