Član Predsjedništva SBB-a

Jusufović: Najava ostavke Radončića nije iznenađenje, puno je razilaženja sa ostalim

dodik radoncic zvizdic prijem

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić najavio je kako će podnijeti ostavku na tu dužnost, te kako će o tome obavijestiti članove Vijeća ministara BiH , odnosno predsjedavajućeg Zorana Tegeltiju

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić najavio je kako će podnijeti ostavku na tu dužnost, te kako će o tome obavijestiti članove Vijeća ministara BiH, odnosno predsjedavajućeg Zorana Tegeltiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao razlog za taj čin Radončić navodi nekoliko stvari sa kojim se ne slaže sa ostalim viđenjima koalicionih partnera unutar Vijeća ministara BiH, ali i Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva SBB-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Munib Jusufović rekao je za AA kako nije iznenađen odlukom Radončića, inače predsjednika SBB-a.

“Situacija se u posljednje vrijeme sve više usložnjava. Jedan od razloga je migrantska kriza, odnosno pogledi na rješavanje tog pitanja, ali nije samo to. Evidentna su razilaženja po mnogim pitanjima” naveo je Jusufović.

On je istakao kako je najava ostavke Radončića njegova lična odluka.

“To je ono što se odnosi na Vijeće ministara BiH i državnu razinu. Kako će se sve to manifestirati na rad Vlade FBiH,odnosno federalnu i kantonalne razine ostaje da se vidi. Nismo još zauzimali nikakve stranačke stavove po tom pitanju”, naveo je Jusufović.