BiH

Zastupnik sds-a u nsrs-u

Vukanović otkrio ko navodno “drži Dodika u šaci”: “Ovo je izdaja, evo čiji je on čovjek” (VIDEO)

02/06/2020

Vukanović smatra da je Čović nagovorio Dodika da sazove sjednicu i preko Narodne skupštine Republike Srpske zaustavi slanje Rezolucije o osudi ustaških zločina u vrijeme NDH u Evropski parlament, što je, kako kaže, nova velika Dodikova izdaja

– Jasno je da Hrvatska i njene obavještajne službe kontrolišu Dodika, koji vodi prohrvatsku politiku, rekao je poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović tokom rasprave o rezoluciji, da ga drže u šaci, i da vodi izrazito prohrvatsku politiku, čak ide toliko daleko da nakon prodaje Jasrnovačke građe zaustavlja Rezoluciju koja osuđuje ustaški režim. Još jednom je Dodik pokazao svoje pravo lice, i samo nastavlja dugu tradiciju saradnje komunista i ustaša koja je uperena protiv srpskog naroda, rekao je sinoć tokom obraćanja u Skupštini RS zastupnik SDS-a Nebojša Vukanović.

On smatra da posebna sjednica se mogla nazvati Pelješac 2, jer, kako kaže, Dodik ponovo pokušava da preko Narodne skupštine RS štiti hrvatske interese.

– Draganu Čoviću  i HDZ-u ne odgovara da se u Evropski parlament pošalje Rezolucija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o osudi ustaških zločina počinjenih u vrijeme NDH-a, kazao je Vukanović, navodeći da Čović ne može da zaustavi slanje rezolucije u bh. institucijama jer nema člana Predsjedništva BiH i većinu u Predstavničkom domu.

Vukanović smatra da je Čović nagovorio Dodika da sazove sjednicu i preko Narodne skupštine Republike Srpske zaustavi slanje Rezolucije o osudi ustaških zločina u vrijeme NDH u Evropski parlament, što je, kako kaže, nova velika Dodikova izdaja.

– Jasno je da Hrvatska i njene obavještajne službe kontrolišu Dodika, drže ga u šaci i on vodi izrazito prohrvatsku politiku. Čak ide toliko daleko da nakon prodaje Jasenovačke građe zaustavlja Rezoluciju koja osuđuje ustaški režim. Još jednom je Dodik pokazao svoje pravo lice i samo nastavlja dugu tradiciju saradnje komunista i ustaša koja je uperena protiv srpskog naroda, kazao je Vukanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.