Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jusufranić i Petrović, ipak, izlaze iz pritvora

kantonalni sud

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je danas mjeru pritvora Ibrahimu Jusufraniću i Branislavu Petroviću.

“I pored činjenice da je u predmetu protiv optuženih Ibrahima Jusufranića i Petrović Branislava potvrđena optužnica koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FbiH i dr., te iako postoji osnovana sumnja da su krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret pričinili štetu budžetu Kantona Sarajevo u visini od cca 1.000.000 KM, prema istima je Kantonalni sud u Sarajevu danas ukinuo mjeru pritvora”, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

jusufranic111

Jusufvranić

Kantonalni sud u Sarajevu je utvrdio da su ispunjeni svi uslovi da se prema optuženima produži mjera pritvora, ali je ipak odlučio da se isti puste na slobodu i da im se odredi mjera zabrane napuštanja boravišta.

“Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je zabrinuto ovakvom odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu i podnijet će žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud FBiH”, zaključuje se u saopštenju.

Jusufranić i Petrović su uhapšeni 1. septembra bog postojanja osnovane sumnje da su zloupotrijebili položaj dok su obavljali rukovodeće funkcije u KJKP GRAS.

Obojica se terete za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, a Petrović i zbog krivotvorenja službene isprave.