Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim putnim pravcima

Magla_automobili

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela, upozoravaju iz BIHAMK-a

Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Stoga iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u utorak ujutru savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na magistralnom putu Ljubinje – Trebinje, na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svakim danom, osim nedjelje, saobraćaj se obustavlja u vremenu od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća – Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putevima: Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo – Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Bosanski Petrovac – Ključ, zbog radova kod mjesta Gornje Bravsko, saobraća se usporeno od sedam do 17 sati.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od sedam do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, zaključuju iz BIHAMK-a.