Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognza

Jutros na Bjelašnici nula stepeni, i narednih dana kiša i pljuskovi

kisa

I u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena

Narednih dana u Bosni i Hercegovini nestavljaju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, pljuskovima i temperaturom koja će se spuštati i ispod deset stepeni Celzijusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nula stepeni Celzijusa izmjereno je jutros na Bjelašnici, dok je u Mostaru 17. Jutarnja temperatura na Ivan Sedlu iznosila je sedam, na Sokocu osam, Bugojnu i Jajcu deset, Bihaću, Drvaru, Livnu, Sanskom Mostu, Sarajevu i Tuzli 11, Banjoj Luci, Bijeljini, Gradačcu, Prijedoru i Srebrenici 12, Brčkom, Doboju i Zvorniku 13, Grudama, Stocu i Trebinju 14 i Neumu 16.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Ponegdje u zapadnim i sjevernim područjima sa kišom. U drugoj plovini dana lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

I prvog dana vikenda u Bosni se očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana u Bosni sa kišom. U Hercegovini slaba kiša ili pljuskovi se očekuju od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena.

Pretežno oblačno vrijeme u BiH se očekuje i u nedjelju. U drugoj polovini dana, u većem djelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

I u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.