Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kad i najrođeniji zakažu: Ova stranka nije osvojila nijedan glas!

BiH

izbori 2018 – 8

Pojedini kandidati Zavičajnih socijaldemokrata Mile Marčeta ostaće upamćeni kao najveći hit ovogodišnjih izbora jer nisu uspjeli da osvoje nijedan glas.

Fenomeni izbora su definitivno iz ove stranke Danijela Đurić, Nevenka Vlačić i Draženko Jović, koji nisu željeli ni da glasaju za sebe. U odjeljenju najvećih gubitnika ovih izbora društvo im pravi i kandidatkinja Katica Jović iz Lijevog krila.

Ono što je zanimljivo, a kako je za Srpskainfo potvrdio Mile Marčeta, predsjednik Zavičajnih socijaldemokrata, za sebe nije uspio da glasa ni nosilac njegove liste u izbornoj jedinici 3.

Radi se o Zoranu Kneževiću, koji je dobio 20 glasova, ali on nije bio u Republici Srpskoj kako bi glasao za sebe.

– Njegova kćerka živi u Americi. Kupila mu je kartu za Kaliforniju, kako bi je posjetio. Tako se namjestilo da je morao otići – kaže Marčeta.

Navodi da je razočaran što se pokazalo da njegovi kandidati nisu željeli da glasaju ni sami za sebe.

– Zavičajni socijaldemorati su išli na izbore, jer je red da se učestvuje. Htjeli smo da pokrijemo cijelu Republiku, ako već idemo na izbore. Nemamo infrastrukturu i mogućnosti za lobiranje glasova. Možda smo smaknuti iz političkog života jer su u Glamoču okačili moju fotku na minaretu džamije – kaže Marčeta.

Komentarišući zašto njegovi kandidati nisu željeli glasati za sebe ili su dobili samo jedan glas, Marčeta kaže da su tražili ljude koji hoće da budu na listi.

– Dok ne budem vidio šta se stvarno desilo i zašto nisu dobili više glasova ne bih više ništa govorio. Nezadovoljan sam i krivo mi je, ali znam da su određeni kandidati, kao i posmatrači, bili bolesni, pa nisu izašli na izbore – ističe Marčeta.

Navodi i da nije zadovoljan izbornim rezultatima, jer su i velike stranke na Srpskoj listi u Federaciji BiH progurale svoje ljude. Ipak, kaže da je zadovoljan što su Srbi bili jedinstveni na ovim izborima.

Najrođeniji zakazali

Od onih za koje niko nije želio da glasa, osim samih sebe, jesu kandidati Prve stranke – Rasim Dardagan, Aida Dardagan i Hajrija Pirić, te nezavisni kandidat Bojan Era.

Za Nikolu Bobića, kandidata Zavičajnih socijaldemokrata Mile Marčeta, te Jelenu Kršić iz Lijevog krila takođe ni najrođeniji nisu željeli da daju glas.