Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kada Hotić pred kamerama poručila Šešelju da joj vrati sina i porodicu (VIDEO)

BiH

seselj

Suđenja za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice 1995. godine, odloženo je ranije danas pred Višim sudom u Beogradu, jer na suđenje nije došao prvooptuženi Nedeljko Milidragović.

Ispred zgrade suda došlo je do verbalnog incidenta između predstavnice Udruženja Majke enklave Srebrenica i Žepa Kade Hotić i Vojislava Šešelja, javlja N1.

Predstavnica organizacije “Majke Srebrenice” Kada Hotić izjavila je, poslije odlaganja ročišta na suđenju optuženima za ratni zločin u selu Kravica kod Srebrenice pred Specijalnim sudom u Beogradu, da je to četvrti ili peti put da se zbog nedolaska optuženih odlaže suđenje i da se sve pretvorilo u predstavu.

Na primjedbu predstavnice udruženja Majke Srebrenice Kade Hotić da joj vrati sina, lider srpskih radikala Vojsilav Šešelj je rekao da on tu ništa ne može i da ne zna gdje je njen sin, ali da “u Srebrenici nije bilo genocida i da nije ubijeno 7.000-8.000 ljudi, nego je strijeljano 1.200”.

“Ali tu priču možete mačku o rep da zakačite, ona više ne prolazi”, rekao je Šešelj.

“Ovo je, uglavnom, jedna pozorišna predstava, a pogotovo zbog posjetilaca na galeriji, među kojima je iŠešelj”, rekla je novinarima Kada Hotić. Ona je dodala da sud “sam sebe minimizira” i da bi trebalo da se uozbilji.

 

Odloženo suđenje za ubistva Bošnjaka u selu Kravica