Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Kada se u BiH očekuju sunčani dani: Stiže fenska bura, temperature idu do 20 stepeni

Izvor: BHmeteo

U nedjelju stabilizacija vremena i prestanak padavina. Nakon pretežno oblačnog jutra, tokom dana razvedravanje i sunčanije vrijeme

Nastavlja se promjenjivo vrijeme uz smjene sunca, oblaka i povremenih padavina. Bez obilnijih padavina u narednom periodu. Toplije uz temperature u pojedinim danima lokalno do 20 stepeni, javlja BHmeteo.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima više vedrine u zapadnim, jugozapadnim dijelovima Bosne i u Hercegovini gdje ponegdje može biti mraza. U poslijepodnevnim i večernjim satima petka postepeno jače naoblačenje sa zapada u cijeloj zemlji.

Jutarnja temperatura u petak -2 do 6, lokalno do 8°C. Dnevna temperatura 12 do 17, lokalno do 19 °C. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

Naoblačenje će donijeti u toku subote kišu većem dijelu zemlje. Padavine se očekuju od prijepodnevnih sati subote, najprije u zapadnim dijelovima zemlje. Glavnina padavina je krajem dana i u večernjim satima, a najviše bi ih bilo u dijelovima sjeverne, sjeveroistočne, centralne i istočne Bosne gdje bi se većinom skupilo 5 do 15 l/m².

Jutarnja temperatura u subotu 2 do 8, lokalno do 10°C. Dnevna temperatura 10 do 15, lokalno do 17 °C. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Nastavlja se promjenjivo vrijeme uz smjene sunca, oblaka i povremenih padavina. Bez obilnijih padavina u narednom…

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, March 14, 2024

U nedjelju stabilizacija vremena i prestanak padavina. Nakon pretežno oblačnog jutra, tokom dana razvedravanje i sunčanije vrijeme. Jutarnja temperatura u subotu 2 do 8, lokalno do 10°C. Dnevna temperatura 12 do 17, na zapadu Hercegovine do 20 °C. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini i na zapadu Bosne umjerena do na udare jaka bura (fenska bura).

U ponedjeljak nas prema trenutnim prognozama očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz rijetko moguće malo kiše. U utorak(19.03) više oblačnosti kada je kiša moguća u većem dijelu zemlje. Bez obilnijih padavina. U ponedjeljak toplo uz temperature do oko 20 °C, u utorak nešto hladnije.