Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar sigurnosti

Nenadu Nešiću uručen pištolj “Vampir”: “Hvala na ovom lijepom poklonu”

nesic pistolj
Foto: Facebook

Nije poznato kojim je povodom ministar sigurnosti BiH posjetio “Tehnički remont Bratunac”, ali se na društvenim mrežama pohvalio da mu je uručen pištolj RS9 Vampir II

Zukan Helez, državni ministar odbrane, je ove sedmice gostujući na Federalnoj televiziji, rekao kako Bosna i Hercegovina ima namjensku industriju najbolju u regionu.

– Ovo što je Aleksandar Vučić izjavio da ima dronove koje će oni proizvoditi, 5000 dronova samoubica, to ćemo mi za 15 dana početi proizvoditi.

Naša namjenska industrija je osposobljena do te mjere da može konkurirati svakoj namjenskoj industriji i to je ono što je dobro za BiH.

Mi ćemo te dronove izvoziti, to je skupo na tržištu. To je ponos naše namjenske industrije, rekao je tom prilikom Helez.

Jedna od pogona namjenske industrije u BiH je i “Tehnički remont Bratunac”, čiji direktor Slavenko Ristić za Nezavisne novine tvrdi kako nije upoznat sa Helezovom najavom.

Upravo ovaj pogon posjetio je drugi državni ministar, Nenad Nešić. Nije poznato kojim je povodom ministar sigurnosti BiH posjetio “Tehnički remont Bratunac”, ali se na društvenim mrežama pohvalio da mu je uručen pištolj RS9 Vampir II.

“Hvala Tehničkom popravnom zavodu Bratunac na lijepom poklonu. RS9 Vampir II je ponos namjenske industrije Republike Srpske. Drago mi je što sam od danas vlasnik jednog ovakvog primjerka”, napisao je Nešić.

Хвала Техничком ремонтном заводу Братунац на лијепом поклону. РС9 Вампир II је понос намјенске индустрије Републике Српске.Драго ми је да сам од данас власник једног таквог примјерка.

Posted by Nenad Nešić – Ненад Нешић on Thursday, March 14, 2024

Kao što nije naveden povod Nešićeve posjete Bratuncu, tako se ne zna ni da li ovaj državni ministar ima dozvolu za nošenje oružja.