Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako izgleda unutrašnjost jahte u kojoj “orgijaju” političari iz RS-a (FOTO)

BiH

jahta

Proteklih dana mnogo toga je rečeno o orgijanju političara i tajkuna iz Republike Srpske na jahti Slobodana Stankovića u Portorožu.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pokrenuo je pravu lavinu osuda građana na račun „objesnih“ moćnika, ali i medijskih istraživanja o ovom slučaju, prenosi novinska agencija Patria.

Tako je i redakcija narodnog magazina Istina došla u posjed nekoliko fotografija unutrašnjosti jahte „PERMAR S.L.R“, registarski broj P14371.

Stanković je jahtu kupio 2013. godine od izvjesnog Genadija Bakhareva, državljanina Uzbekistana koji je već duže vrijeme Stankovićev poslovni partner na određenim poslovima u Sloveniji.

unutra

Podsjećanja radi, jahta u vlasništvu preduzeća „Integral mostogradnja“ iz Celja, vrijedna je oko tri miliona maraka, dugačka je 23,96 metara a široka 6,1 metar.

Kao pogon koristi dva moćna dizel motora marke „Katerpilar“ modela „C 32 DITA“ sa po 1.232 kilovata snage. Proizvedena je 2006. godine u San Remu, u Italiji.

Narod u Republici Srpskoj ovih dana se pita koliko još treba da propati da bi se sa ovakvim „mašinama“ namirili svi domaći moćnici. Kratka informacija o samo jednoj u nizu jahti koju koriste političari u RS i njima bliski tajkuni, najbolji je pokazatelj lažnog patriotizma i licemjerstva političara kojima su puna usta tobožnje borbe za srpstvo, Republiku Srpsku i odbranu njenih interesa.

S druge strane, dok većina naroda gladuje, oni iz Republike Srpske iznose milione maraka kako bi se organizovale masovne zabave, kupovale jahte i vrijedne nekretnine u svjetskim metropolama.