Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je Kakanj riješio problem nedostatka parkinga: “Nemojte parkirati”

kakanj11

Kao i mnogi drugi gradovi u BiH i Kakanj sve više problema ima sa slobodnim parking mjestima. U ovom srednjobosanskom gradu u toku je rekonstrukcije glavnih saobraćajnica, grade se novi objekti, tako da je parking mjesta sve manje, a vozila sve više.

I tako su gradski čelnici, umjesto da pokušaju povećati broj parking mjesta u Kaknju budući da je u toku kompletna rekonstrukcija glavne saobraćajnice u ovom gradu, odlučili riješiti problem na drugi način.

Pojedinim vozačima savjetuju da ne parkiraju automobile u gradu, a za neposlušne su najavili i sankcije. Prenosimo saopštenje koje je objavljeno na zvaničnoj stranici Općine Kakanj:

“U gradskom području Kaknja uočena je učestala praksa cjelodnevnog, višesatnog parkiranja automobila od strane vozača koji nakon parkiranja vozila odlaze dalje na posao na druge lokacije na području općine Kakanj i u druge gradove.

Zbog takve prakse vozači koji imaju potrebu na kraći vremenski period svratiti u neki od prodajnih objekata u gradskoj zoni, u apoteku i slično nemaju priliku parkirati u blizini tih objekata.

Zbog ovakve prakse, pozivamo sve one koji u Kakanj dolaze vozilima, a dalje iz gradskog područja putuju autobusima ili nekim drugim prijevoznim sredstvima da svoja lična vozila parkiraju na nekom od parkinga na periferiji.

Praksa cjelodnevnog parkiranja u užem gradskom području neće biti dozvoljena ni sada dok traju radovi na rekonstrukciji glavne gradske saobraćajnice ni poslije radove, a bit će primijenjene mjere sankcionisanja. Uz pomoć video-nadzora bit će ustanovljeno koja vozila su tokom cijelog dana parkirana uz glavnu gradsku saobraćajnicu i na veoma frekventnim parking prostorima u užem gradskom području”, poručuju iz Općine Kakanj.