Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žurnal

Kako Memić sređuje građevinsku dozvolu: “E Jasmina, ima dole predmet, već odavno stoji…”

memic3

U toku razgovora javio se na telefonski poziv, potpuno svjestan da kamera i dalje snima

Jednoglasnom odlukom Predsjedništva BiH načelnik Općine Ilidža Senaid Memić imenovan je za ambasadora BIH u Maleziji. Koliko god ovakva odluka Predsjedništva zvučala nevjerovatno, Senaid Memić je ovu poziciju zaslužio jer je izvrstan primjer političara koji je svojim radom svakodnevno pokazivao kako zaista funkcioniše država BiH, objavio je Žurnal.

Naredni sadržaj je najbolja ilustracija.

Naime, nedavno su novinari Žurnala snimali intervju sa Memićem. U toku razgovora javio se na telefonski poziv, potpuno svjestan da naša kamera i dalje snima.

„Pa đe si ti, dokle si stigo? Jesi ti pred'o sve papire već? Hajde ja ću se pobrinuti i da znaš javljaj se…“

Nakon što je prekinuo prvi poziv, pozvao je službenicu Općine.

„E Jasmina, molim te, ima dole predmet za građevinsku dozvolu kod Ljilje, već odavno stoji. Pa bi trebalo vidjet šta ima i kako ima i da se to privodi kraju. Pa nije zapelo ništa nego vjerovatno uvijek jedan papir fali. Al molim te pogledaj jer ne mogu ljudi, već su sve završili, al ne mogu papire da završe. Već su završili i kupovinu, sve su završili i trebaju jedni drugima da regulišu a mi ih kočimo“, rekao je načelnik općinskoj službenici a zatim se obratio ekipi Žurnala da sačekaju „samo sekundu“ pa će nastaviti intervju.