BiH

Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH

01/09/2020

ajviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 21 i 28, a na jugu BiH do 30 stepeni

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno. Na sjeverozapadu je lokalno registrovana i kiša. U većem dijelu BiH je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 5, Ivan-sedlo 12, Bihać, Drvar i Livno 14, Banja Luka i Gradačac 15, Bugojno, Grude, Sanski Most i Široki Brijeg 16, Doboj, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 17, Bijeljina, Mostar i Zvornik 18, Neum i Trebinje 19 i Stolac 20 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937Pa, za 8hPa je manji od normalnog i raste.

U Bosni tokom dana će biti postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema istoku. Kiša može padati na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 21 i 28, a na jugu BiH do 30 stepeni.

U Sarajevu će, veći dio dana, biti pretežno sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.