Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

katedrala sarajevo vrijeme

Vjetrovito će biti u cijeloj BiH

U Bosni sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg padat će u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini bit će većinom pretežno vedro. Oblačno će biti na sjeveru Hercegovine.

Vjetrovito će biti u cijeloj BiH. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U Bosni će u srijedu, 13. februara bit pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak prognozira se snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša.

U Hercegovini većinom će biti pretežno vedro. Oblačno se prognozira na sjeveru Hercegovine gdje se tokom noći na četvrtak očekuje susnježica ili snijeg.

Vjetrovito u cijeloj BiH. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar puhat će u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U većem dijelu BiH u četvrtak, 14. februara bit će oblačno. Umjerena oblačnost bit će na jugu. U Bosni se većinom prognozira slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima moguća je slaba kiša. Bez padavina u Hercegovini.

Puhat će vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.