Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje prvih dana 2021. godine

Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u jugozapadnim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjeveroistočnim dijelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Ivan-sedlo 3, Livno 5, Sarajevo 6, Bugojno 7, Grude 8, Mostar i Zenica 9, Bihać 10, Sanski Most i Tuzla 11, Gradačac 12, Neum 13 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti uglavnom u sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina.

Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 7 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za nedjelju, 3. januara, predviđa se da će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Hercegovine sa slabijom kišom. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, a na jugu zemlje do devet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i devet , na jugu zemlje do 12 stepeni.

U ponedjeljak, 4. januara, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, a na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i sedam, na jugu zemlje do 11 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.