Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši potpredsjednik SNSD-a

Kalabić: Milorade, znaš li šta Željka, Radmanović, Majkić i ostali pričaju o tebi

Drago-Kalabic-SNSD

“Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas”

Drago Kalabić, bivši potpredsjednik SNSD-a i poslanik u Parlamentu BiH prokomentarisao je na društvenim mrežama neke od posljednjih poteza Milorada Dodika.

“Kada ste Milorade, ti, Ivanić (Mladen, počasni predsjednik PDP, bivši član Predsjedništva BiH i premijer Vlade Republike Srpske) i Kalinić (Dragan, bivši predsjednik Narodne skupštine i nekada visoki funkciononer SDS, kasnije savjetnik Milorada Dodika) odlučili da predate VRS (Vojska Republike Srpske) na nivo BiH, ja sam bio protiv.

Sjećaš sa da sam i tebe molio da budeš protiv. Ti si rekao da moraš i da imaš pritisak. Pitao sam te kakav, nikada nisi objasnio. Ja moram priznati da sam glasao po savjesti i da ni tada ni poslije nisam imao nikakav problem, pritisak ili nešto slično. Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da je taj pritisak ustvari trgovina i što si više ustupaka pravio, više si napredovao,” napisao je Kalabić.

Kalabić dalje naglašava da sve to piše “zbog budalaština” koje Dodik promoviše ovih dana “oko vojske i odbrane”.

“Vidiš, Milorade, ti si sa bratijom predao VRS bez i jednog metka, bez i jednog ustupka i bilo kakvog benefita za RS. I sada ti nas ubjeđuješ Milorade da će isto tako Bošnjaci a i Hrvati tebi to ponovo predati bez metka, bez borbe, bez teške muke. Neće, Milorade. I ja i ti to dobro znamo. Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas. O tome neki drugi put,” poručio je Kalabić.

Dodao je, također, da pojedini visoki funkcioneri stranke ”svašta pričaju” o Dodiku.

“Još samo da ti kažem, da ovi nesrećnici što stoje iza tebe kao da im je neko umro, Željka, Radmanović, Radovan, Majkić, svašta pričaju po Banjoj Luci. Kod tebe ćute, a ovamo pričaju da si prolupo, da si izgubljen i da je gotovo. Ti znaš kako ja to znam…. Nije dobro Milorade….

Podsjetimo, Kalabić je bio član Glavnog odbora i član Predsjedništva SNSD-a Drago Kalabić, a isključen je iz svih organa i članstva krajem 2018. godine. Kalabić je isključen zbog kršenja Statuta, odstupanja od politike i programa stranke, te rušenja ugleda SNSD-a, navedeno je tada.

Prije toga bio je član Srpske narodne stranke i Demokratskog narodnog saveza.