Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kalabić: Nikad nisam rekao da David nije ubijen

skupstina nsrs333

Drago Kalabić, član Odbora iz SNSD-a, rekao je da nikad i nigdje nije izjavio da David nije ubijen ili da je njegova smrt zades.

“Cijelo vrijeme insistiram da to kaže nadležna institucija a koja ćuti, ćuti i ćuti. I vrlo čudno da moćne institucije ćute, a vrlo čudno je i da njihovi moćni finansijeri i dvije moćne ambasade ne traže od njih da se o tome izjasne”, rekao je Kalabić, pišu Nezavisne novine.

Dodao je da se “telefoni usiju” iz jedne od te dvije ambasade kada se treba uhapsiti Srbina za ratne zločine, a da o ovom slučaju svi ćute.

Rekao je da je tužan da NS RS raspravlja o stvarima o kojima sud treba da daju nadležne institucije a ne “petorica laika” koji su članovi Anketnog odbora.

Rekao je da je ovom sjednicom i formiranjem Anketnog odbora napravljen presedan i da se pita hoće li skupština ubuduće uzeti na sebe da radi posao za koji su po Ustavu i zakonu nadležne druge institucije.

Dodao je da je Anketni odbor radio vrlo malo, a da je mimo zakona i propisa u odbor proširen, kao odluka predsjednika odbora Branislava Borenovića, a da se o tome niko nije izjasnio ni glasao.

Rekao je i da je Borenović namjerno požurivao da se rad odbora zaključi iako je, kako tvrdi, bilo dovoljno vremena da se njegov rad produži i da se postave još neka pitanja.

Goran Đorđić, član Odbora, je rekao da je odbor formiran na zahtjev SNSD-a kako bi se on diskreditovao i ismijavao, ali da je odbor dobro odradio svoj posao.

“Nema ovdje ni ambasada ni ovog ni onog. Zaključci su jasni i vi se trebate precizno izjasniti da li ste za ili protiv. A danas govoriti da li je trebalo ili nije trebalo formirati odbor suludo, jer vi ste ga formirali. Tačno je da mi nismo sturčni ali nismo ni ludi jer smo vidjeli čitav niz kontradiktornih odgovora”, rekao je Đorđić.

Rekao je da nije izjavio da David Dragičević da nije ubijen.