Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kamion sa 140 prehrambeno-higijenskih paketa stigao u Srebrenicu

BiH

paketi srebrenica (4)

Pred večerašnji iftar u Srebrenicu je stigao i kamion sa 140 prehrambeno-higijenskih paketa za povratnike u ovu opštinu. Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je pokrenuo akciju 1.000 ramazanskih paketa za povratnike u Republiku Srpsku. Akcija je pokrenuta u saradnji sa BBI bankom, javlja Anadolu Agency (AA).

paketi srebrenica (3)

“U akciju su se uključili i Euro-Asfalt i Klas Sarajevo, Securitis organizacija i BBI Real Estate. Tu akciju smo pokrenuli da bismo pomogli ovim ljudima koji su se vratili u svoja mjesta. Krenuli smo iz dva pravca: jedan pravac je Vlasenica, Zvornik i Srebrenica, a drugi pravac je put Foče, Čajniča, Višegrada, Rogatice i Žepe”, rekao je Hamed Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Cilj akcije je da se povratnicima pokaže u ramazanskim danima da neko brine o njima, te da nisu usamljeni. U Srebrenicu i Bratunac stiglo je po 140 ramazanskih paketa. BBI banka nastavlja tradiciju podjele paketa povratničkim porodicama

“Danas smo bili oduševljeni kako je ta akcija protekla i zaista nam je drago da smo obradovali toliko porodica i nadam se da će ova mala pomoć biti njima od značaja”, rekla je Lejla Huskić, u ime BBI banke.

paketi srebrenica (2)

Hamed Efendić

Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici u narednim danima će pristigle pakete podijeliti povratnicima kojima su oni najpotrebniji.

Paketi, između ostalog sadrže, 25 kilograma brašna, deset litara ulja, deset kilograma šećera, kilogram kafe i ostale namirnice i higijenska sredstva.

Ukupna vrijednost donacije u svim gradovima je 100.000 maraka.