BiH

Sarajevo

Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Topić, Smajlović i Bogićević

18/02/2019

Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu je bio otvoren od 7. do 28. januara ove godine

Odbor za dodjelu “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini danas je na sjednici utvrdio prijedloge za dodjelu te nagrade i uputio ih Gradskom vijeću Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje.

U oblasti kulture i umjetnosti kandidat je prof.dr. Franjo Topić, u oblasti zdravstva i socijalne zaštite prof. dr. Fahrudin Smajlović, u drugim oblastima rada i stvaralaštva Bogić Bogićević.

Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu je bio otvoren od 7. do 28. januara ove godine. Gradskom vijeću Sarajeva dostavljeno je 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu nagrade.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici, koja će biti održana u prvoj polovini marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva”.

Odbor za dodjelu te nagrade čine predsjedavajući Velija Katica, zamjenica predsjedavajućeg Tea Mušić, a članovi su: Srđan Srdić, Mira Jurić, Samir Fazlić, Miroslav Živanović, Dado Stojnić, Dženana Zlatar, Hadžan Konjo, Novka Agić, Igor Baroš, Elma Tuzlić i Benjamin Isović, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.