Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta FBiH iz BPK Goražde upućene CIK-u

gorazde bpk skupstina

Prema proceduri, nakon što se liste ovjere u CIK BiH koji u roku od 24 sata donosi rješenja o prihvatanju kandidatur,a one će biti vraćene Skupštini BPK Goražde na glasanje

Liste kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su upućene Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH na ovjeru – potvrđeno je Feni u stručnoj službi Skupštine BPK-a Goražde.

U roku koji je u skladu sa zaključkom Skupštine BPK istekao jučer u 16 sati, ukupno je predato sedam kandidatskih listi, četiri liste kandidata iz reda bošnjačkog naroda, dvije iz reda srpskog i jedna iz reda hrvatskog naroda.

Najbrojnije su liste iz reda Bošnjaka, te se na listi koju je predao Nezim Alagić (NiP) nalaze još i Haris Salković (NPI), Muradif Kanlić (SBB) i Amar Imamović (NiP). SDA je predala listu sa dva kandidata, a to su Aida Obuća i Kenan Kanlić.

Na listi Damira Žuge (SBiH) pored njega nalaze se i Muhamed Ramović (NES) i Šefik Bukalo (NGL), dok lista BH Demokrata ima jednog kandidata, Džebraila Bajramovića.

BNS predložila je kandidatsku listu na kojoj je Berina Fejzić iz reda hrvatskog naroda, dok je Novi početak predložio listu na kojoj je Branka Cvijetić iz reda srpskog naroda. Daliborka Milović (LS) je kandidovala sebe iz reda srpskog naroda.

Prema proceduri, nakon što se liste ovjere u CIK BiH koji u roku od 24 sata donosi rješenja o prihvatanju kandidatur, a one će biti vraćene Skupštini BPK Goražde na glasanje.

Izbor delegata vrši se tajnim glasanjem, a Skupština BPK Goražde bi ovim povodom trebala zasjedati početkom naredne sedmice.

BPK Goražde ima pravo na po jednog delegata iz reda svakog konstitutivnog naroda i iz reda Ostalih.