Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada odlučila

Kanton 10 prihvatio preporuke Vlade Federacije

Livno-panorama

Zbog nadolazećih uskrsnih blagdana, Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 apelirao je na građane da se pridržavaju postojećih preporuka i naredbi

Vlada Kantona 10 donijela je u četvrtak Zaključak o prihvaćanju preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koje se odnose na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, trgovina i trgovačkih centara do 21 sat.

Na sastanku Kriznog štaba Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10, koji je također održao sjednicu u četvrtak, donesene su preporuke skladne preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, saopštili su iz ovog kantona.

Rečeno je kako epidemiološka situacija na području tog kantona nije eskalirala kao u pojedinim dijelovima BiH, te neovisno o situaciji s pandemijom koronavirusa u toj županiji najavila sljedeću sjednicu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva za 31. mart.

Zbog nadolazećih uskrsnih blagdana, Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 apelirao je na građane da se pridržavaju postojećih preporuka i naredbi, te pozivao sve građane te županije na odgovorno ponašanje jer je to, kako su kazali, jedini način da se suzbije daljnje širenje koronavirusa.