Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Resorni ministar

Kanton Sarajevo ukida subvencije za mlade od 10.000 KM

sarajevo

Kapidžić je poručio da će se 550.000 KM, koliko je bilo planirano Budžetom za ove namjene, usmjeriti u Fond za stambeni razvoj, te da će biti pronađen neki drugi način za pomoć mladima

Faruk Kapidžić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo kazao je da neće biti raspisan javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u KS u iznosu od 10.000 KM što je bila praksa nekoliko prethodnih godina.

Kapidžić je poručio da će se 550.000 KM, koliko je bilo planirano Budžetom za ove namjene, usmjeriti u Fond za stambeni razvoj, te da će biti pronađen neki drugi način za pomoć mladima.

On je dodao kako smatra da takav način dodjele sredstava nije bio efikasan i “služio je za dobijanje glasova na izborima.”

Reagirao je zastupnik Naroda i stranke Vedran Jakupović govoreći da je to bio dobar projekat i da se ne bi trebao ukidati te je pozvao da se on ipak zadrži kao takav. Odbacio je tvrdnje da je riječ o kupovini glasova.

Prema pozivu za 2019. godinu sredstva je dobilo 459 mladih parova do 35 godina starosti.