Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalna bolnica Goražde dobila donaciju iz Danske

donacija_bolnica333

Kantonalnoj bolnici Goražde danas je dopremljena vrijedna donacija iz Danske. Riječ je o rasvjeti za operacionu salu te potrošnom materijalu, ukupne vrijednosti više od 30.000 KM.

Po riječima dr. Nermine Kamenica v.d direktorice Kantonalne bolnice Goražde donaciju je obezbjedio već dokazani humanista Mirsad Dervišević, a na inicijativu bivšeg direktora te ustanove dr. Muedina Silajdžića.

– Ranije je gospodin Dervišević obezbjedio sanitetsko vozilo za Kantonalnu bolnicu, a danas je stigla vrijedna oprema za operacionu salu. U pitanju su stropni reflektori kao i potrošni materijal što je veoma značajno za ovu ustanovu obzirom da nam je potrebna rasvjeta za dvije operacione sale. Zaista smo zahvalni našem donatoru – istakla je Kamenica.

Navela je da su u Kantonalnoj bolnici u toku i druge aktivnosti na opremanju te zdravstvene ustanove.

– Trenutno radimo na opremanju Hemodijaliznog centra što će biti od velikog značaja za naše pacijente. Imamo naznake da bi nam i u tom smislu mogli pomoći određeni donatori i nadamo se da ćemo i to uspješno realizirati. U ovoj zdravstvenoj ustanovi postoji velika potreba za nabavkom ali i obnavljanjem postojeće opreme s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga pacijentima – kazala je dr. Kamenica.