Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BPK - Goražde

Kantonalni MUP od EU dobio vozilo vrijedno 95.000 maraka

l_6fe28127e3f53c961f1c9a2bfa964abc

Današnja donacija je dio kontinuirane podrške EU-a policijskim agencijama u BiH u obavljanju svakodnevnih operacija na terenu u oblasti migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine

Evropska unija donirala je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde terensko motorno vozilo za prijevoz migranata.

Kako je prilikom primopredaje pojasnio ministar unutrašnjih poslova BPK Armin Mandžo, riječ je o drugom po redu vozilu koje je u ovoj godini stiglo na adresu tog ministarstva, a obezbjeđeno je u saradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH, u okviru projekta EU koji realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

– Ovo terensko vozilo će biti dodijeljeno Upravi policije, tačnije PS Goražde, a namijenjeno je za prijevoz migranata i ovo je jedan projekat koji se tiče migracija i sveukupnog stanja u BiH kada je u pitanju migrantska kriza. Mi smo prije par mjeseci takođe putem ovog projekta, zahvaljujući EU i Ministarstvu sigurnosti, dobili i terensko vozilo u vrijednosti preko 60.000 KM i sa ovom drugom donacijom zaista smo zanovili naš vozni park, što će pomoći operativnom radu i doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti u BPK Goražde – kazao je Mandžo.

Napominje da će poboljšanje materijalno-tehničke opremljenosti MUP-a BPK doprinijeti efikasnosti rada policijskih službenika.

– Unazad nekoliko godina zaista smo se potrudili da popravimo materijalno-tehnička sredstva, pogotovo kada je u pitanju vozni park koji smo zanovili i dobili nove automobile, jednim dijelom smo i kupili, tako da imamo jako dobra materijalno-tehnička sredstva i naši policijski službenici sa ovakvim uslovima imaju sve predispozicije da profesionalno obavljaju svoj posao – naglasio je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Današnja donacija je dio kontinuirane podrške EU-a policijskim agencijama u BiH u obavljanju svakodnevnih operacija na terenu u oblasti migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine. Vrijednost doniranog vozila je 95.000 KM.