Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla osudio posljednje istupe Komšića

komsic

Kantonalni odbor (KO) Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Tuzla najoštrije je osudio posljednje istupe predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića kojima, kako su istakli, pokušava kriminalizirati većinu članstva SDPBiH, kao i predsjednika najjače Kantonalne organizacije te stranke u Tuzli, Envera Bijedića.

Na 9. sjednici KOSDPBiH Tuzla, između ostalog, KO je dao punu podršku Bijediću te osudio “nesitinit, tendendciozan i zlonamjeran istup predsjednika DF-a”.

– Komšić korisiti svaku priliku kako bi napao kadrove SDP-a BiH, a sve u cilju skupljanja jeftinih političkih poena, istovremeno minirajući mogući zajednički nastup ljevice na predstojećim izborima, sve po nalogu Stranke demokratske akcije (SDA) – tvrde iz KOSDPBiH Tuzla.

Lidera DF-a podsjećaju na činjenice koje su opće poznate građanima Tuzlanskog kantona (TK), a to je , kako navode, da je Bijedić bio najuspješnji ministar u Vladi Federacije BiH s prostora TK od rata pa dosad, iza kojeg su ostali kilometri autoceste i tunela, saobraćajno deblokiran TK, oživljen Aerodrom Tuzla, sačuvan BH Telecom, spašene BH Pošte…

Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla pozivao je Komšića da prestane s “lažnim optužbama, kriminaliziranjem članstva i kadrova SDP-a, i da, umjesto klevetanja drugog, priča o rezultatima svog dugogodišnje bezuspješnog političkog djelovanja”.

– Željko Komšić, za četiri godine mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH i platom od 5.500 KM nije postavio niti jedno poslaničko pitanje i nikada u svom radu i javnim istupima nije napadao niti kritikovao svoje političke mentore iz SDA – ističu.

Poručili su da SDP ima plan i jasne ciljeve te da će do njih doći zajedničkim radom sa simpatizerima, članovima i građanima, kao i da su sigurni u pobjedu na općim izborima.

Također, dodali su da će ljevice biti sa ili bez DF-a, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KOSDPBiH Tuzla.