BiH

U toku zasjedanje

Karadžićeva kćerka predložena za potpredsjednicu NSRS-a, Stanivuković “imao pitanje”

05/12/2018

U toku je poslanička rasprava o kandidatima predloženim za potpredsjednike

Željka Stojičić, Sonja Karadžić-Jovičević, Senad Bratić i Milan Petković predloženi su danas za potpredsjednike Narodne skupštine Republike Srpske (RS).

Stojičić, koju je predložio Klub poslanika SNSD-a, i u prošlom sazivu parlamenta obavljala je funkciju potpredsjednice iz reda hrvatskog naroda.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je rekao da ponovo za potpredsjednicu Narodne skupštine predlažu Sonju Karadžić-Jovičević, a i Klub poslanika Zajedno za BiH ponovo je za bošnjačkog potpredsjednika kandidovao Senada Bratića.

Četvrtog kandidata za potpredsjednika, Milana Petkovića, predložila je njegova stranka Ujedinjena Srpska.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je upitao zašto je Narodnoj skupštini potreban četvrti potpredsjednik, koji će građane koštati 400.000 KM.

U toku je poslanička rasprava o kandidatima predloženim za potpredsjednike.

Po Poslovniku, po jedan potpredsjednik bit će iz bošnjačkog i hrvatskog naroda, te najbrojnije opozicione stranke u Narodnoj skupštini RS-a, a četvrti može biti izabran po dogovoru stranaka vladajuće koalicije.

Danas bi, po završetku nastavka redovne sjednice, biti održana i prva posebna sjednica Narodne skupštine RS-a.

Na predloženom dnevnom redu je izbor pet delegata iz RS-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kao i izbor 28 delegata u Vijeće naroda RS-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.