Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

parlament FBiH

Karajbić: SDA i HDZ najavili formiranje svojih poslaničkih klubova

elvir_karajbic

Elvir Karajbić podsjeća da je za sutra najavljena i vanredna sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi poslanici trebali razmatrati budžet Federacije BiH za 2019. godinu

Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zasjedao je uoči sutrašnjeg najavljenog nastavka konstituirajuće sjednice tog Doma, a kako je za Fenu potvrdio predsjedavajući Elvir Karajbić zasjedanju su prisustvovali i predstavnici SDA i HDZ-a.

Karajbić kaže da su ove dvije stranke najavile da će sutra dostaviti na pisarnicu Parlamenta dopis o formiranju svojih poslaničkih klubova.

Nezvanično, poslanički klub predvođen HDZ-om BiH predložit će Mladena Boškovića za jednog od dva dopredsjedavajuća Doma.

Karajbić naglašava da je za odluku o izboru potrebno najmanje 50 glasova poslanika.

Članovi Predstavničkog doma treba da biraju i članove parlamentarnih radnih tijela, za šta su, po Karajbićevim riječima, određene političke stranke dostavile svoje prijedloge.

Elvir Karajbić podsjeća da je za sutra najavljena i vanredna sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi poslanici trebali razmatrati budžet Federacije BiH za 2019. godinu. Taj akt predložen je po hitnom postupku.