Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karamatić: Zašto je Matanović poklonio imovinu države RTRS-u?

rtrs_1

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić je na današnjoj sjednici uputio pitanje ministru prometa i komunikacija BiH Slavku Matanoviću koji je razlog da je više miliona maraka vrijednu opremu poklonio Radio-televiziji Republike Srpske, to jest Republici Srpskoj.

– Je li svjestan da će nakon toga RTRS vrlo brzo završiti digitalizaciju, da će pogasiti odašiljače svih analognih emitera u ovom dijelu Federacije i da će s tim ostvariti politiku gospodina Karadžića, koji je htio da Srbi budu dominantan narod u BiH. Evo, zahvaljujući našem ministru prometa oni će to vrlo brzo i postati, jer jedan od rijetkih emitera koji će se moći gledati će biti RTRS – kazao je Karamatić novinarima nakon sjednice.

mario karamatic

Karamatić

Naveo je da danas nije dobio ministrov odgovor, te da ga strašno interesira njegov odgovor na idućoj sjednici „kako će to obrazložiti“.

– Odakle bilo kome pravo da poklanja državnu imovinu entitetima – kazao je Karamatić novinarima.

Na samoj sjednici Doma naroda, u dijelu koji se odnosi na delegatska pitanja, Karamatić je kazao da je ostao šokiran prije nekoliko dana kada je čuo da je državno ministarstvo prometa milione maraka vrijednu opremu za digitalizaciju koja je u državnom vlasništvu poklonila RS-u, to jest RTRS-u.

– Radio-televizija Republike Srpske će vrlo brzo, zahvaljujući poklonu od države BiH, to jeste Ministarstva prometa, uspjeti digitalizirati se i, sukladno pozitivnim zakonskim propisima tražiti da se ugase repetitori koji odašilju analogni signal – kazao je Karamatić.

Ministar prometa i komunikacija BiH Slavko Matanović je kazao da, budući da je pitanje delegata Karamatića prilično kompleksne prirode, bit će mu dat usmeni odgovor na sljedećoj sjednici Doma naroda.