BiH

poruka kardinala

Kardinal Puljić čestitao Božić episkopima i pravoslavcima u BiH

05/01/2021

Čestitku je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, bihaćko-petrovačkom episkopu Sergiju, zvorničko-tuzlanskom episkopu Fotiju, zahumsko-hercegovačkom vladiki Dimitriju te dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojereju-stavroforu Vladislavu Topaloviću

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i predsjednik Biskupske konferencije (BK) Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić uputio je pravoslavcima i episkopima u BiH čestitku u povodu nastupajućeg blagdana Božića.

Čestitku je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, bihaćko-petrovačkom episkopu Sergiju, zvorničko-tuzlanskom episkopu Fotiju, zahumsko-hercegovačkom vladiki Dimitriju te dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojereju-stavroforu Vladislavu Topaloviću, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

“Primio sam vašu ljubaznu Božićnu čestitku s lijepim željama i porukom, kako za Božić tako i za Novu godinu 2021. nama katolicima. Hvala Vam na tim željama i čestitki. Kako uskoro isto Otajstvo Božića slavite zato uzvraćam čestitku za Božić sa željama da to slavlje donese radost i mir u srca ljudi i obitelji te među narodima. Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama. Vama osobno, kao svim vjernicima, svećenicima, te monasima i monahinjama izričem svoju Božićnu čestitku drevnim riječima: Mir Božji – Hristos se rodi! Zaista se rodi! U novoj 2021. godini neka Vas prati u životu i radu uspjeh i Božji blagoslov. Uz iskrenu čestitku upućujem i najiskrenije pozdrave u Gospodinu!”, stoji u čestitki kardinala Puljića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.