BiH

Sarajevo

Kardinal Puljić i Sattler: Graditi državu u kojoj će svi imati jednaka prava

06/01/2021

Razgovarali su i o aktualnoj migrantskoj krizi, a Sattler je zahvalio kardinalu Puljiću što je prije nekoliko dana digao glas te progovorio o ljudskom dostojanstvu koje zaslužuje svaki čovjek

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić susreo se u Sarajevu sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU za BiH Johannom Sattlerom, koji je kardinalu Puljiću čestitao božićne blagdane te zahvalio što je u prethodnom razdoblju, otkako je na čelu Vrhbosanske nadbiskupije, bio graditelj mostova.

Kako je saopćeno iz Vrhbosanske nadbiskupije, razmijenili su mišljenja o aktualnom stanju u državi te se obojica složili kako je potrebno graditi državu i društvo u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava te “kako je nužno ispraviti greške koje su nastale s Daytonom”.

-Pri tome su istaknuli kako se stvari mogu kretati naprijed unatoč postojećem kompliciranom uređenju. Obojica su se složila kako BiH treba biti država jednakih prava svih njezinih građana i naroda – navodi se u saopćenju.

Razgovarali su i o aktualnoj migrantskoj krizi, a Sattler je zahvalio kardinalu Puljiću što je prije nekoliko dana digao glas te progovorio o ljudskom dostojanstvu koje zaslužuje svaki čovjek.

Zaključili su, kako se navodi u saopćenju, da je to pitanje koje se tiče svih, te je potrebno napraviti strukturu kako bi se taj problem riješio. Također, saglasni su da je neophodno osigurati osnovne i humane uvjete za život migranata.

Bio je to prvi susret kardinala Puljića i Sattlera od njegova stupanja na službu 1. septembra 2019. Obojica su izrazili želju za budućom suradnjom, saopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.