Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministri iz RS-a

Kasipović i Lukač dali izjavu u Tužilaštvu BiH

kasipovic tuzilastvo srna

Tužilac se, uglavnom, interesovao za postupanje Vlade u toku same pripreme sjednice i za stav Vlade u pogledu odluka Narodne skupštine i sprovođenja tih odluka, rekao je Kasipović

Ministar pravde Republike Srpske (RS) Anton Kasipović, koji je u utorak ispitan u Tužilaštvu BiH, izjavio je da tokom tog saslušanja nije bilo pitanja o rušenju ustavnog poretka Bosne i Hercegovine (BiH).

On je naveo kako je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade tog bh. entiteta u pogledu skupštinskih odluka o preuzimanju nadležnosti države BiH.

Kasipović je rekao nakon jednočasovnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH, održanog 28. decembra, da se odazvao na poziv u svojstvu svjedoka i odgovarao na pitanja tužioca o postupanjima entitetske Vlade i Ministarstva pravde u vezi sa odlukama Narodne skupštine RS od 10. decembra.

„Tužilac se, uglavnom, interesovao za postupanje Vlade u toku same pripreme sjednice i za stav Vlade u pogledu odluka Narodne skupštine i sprovođenja tih odluka“, rekao je Kasipović novinarima, prenosi Srna.

Kasipović je rekao da ga tužilac nije pitao o tome da li odluke parlamenta RS i postupci Vlade RS predstavljaju rušenje ustavnog poretka BiH.

On nije želio da komentariše postupanje Tužilaštva BiH u predmetu niti bilo koje postupanje pravosudnih institucija, te istakao da nije obaviješten o tome da li u ovom predmetu ima osumnjičenih.

Osim Kasipovića, i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je u Tužilaštvu BiH dao izjavu u svojstvu svjedoka, prenosi Srna. Kazao je da je tužioca interesovalo postupanje Vlade u toku pripreme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti, kao i Vladin stav u pogledu odluka parlamenta i njihovog sprovođenja.

“Pitanja su bila u vezi sa sjednicom Narodne skupštine i Vlade zbog prenosa nadležnosti. Uglavnom je sve već poznato javnosti”, rekao je Lukač nakon jednosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH.

Iskaze su do sada u Tužilaštvu BiH, u svojstvu svjedoka, dali lideri opozicije u RS, Mirko Šarović, Nenad Nešić, Branislav Borenović, Goran Selak i Nebojša Vukanović.