Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Gazzetta dello Sport"

Juve mijenja uslove ponuđene Dybali: Prihvati ili odlazi?!

dybala screenshot (1)

Dybala je ove sezone propustio devet utakmica i, uprkos tome što je bio najbolji strijelac kluba s osam golova u 17 nastupa, on je tek 11. igrač Juventusa po odigranim minutama ove sezone (1190)

Gazzetta dello Sport piše kako će Juventus zatražiti od Paula Dybale da pristane na promjenu uslova dogovora postignutog prije nekoliko sedmica ili može kao slobodan igrač napustiti klub na ljeto 2022.

Ugovor Argentinca i Juventusa traje do kraja juna iduće godine, a Dybala i torinski klub su se usmeno dogovorili da će potpisati novi ugovor do 2026. Prema njemu bi Argentinac zarađivao 8 miliona eura godišnje plus dva miliona eura bonusa.

Igračev agent Jorge Antunu putovao je više puta u Torino, no ugovor ipak nije potpisan. Najprije je problem bio u birokratiji, odnosno oko statusa Dybalinog menadžera u registru agenata, ali sad je situacija puno ozbiljnija.

Gazzetta piše kako je Juventus odlučan promijeniti uslove usmeno postignutog sporazuma, uglavnom zbog fizičkih problema argentinske zvijezde.

Dybala je ove sezone propustio devet utakmica i, uprkos tome što je bio najbolji strijelac kluba s osam golova u 17 nastupa, on je tek 11. igrač Juventusa po odigranim minutama ove sezone (1190).

Gazzetta dodaje kako će Juve od Dybale tražiti da pristane na smanjenje fiksnog dijela svoje plaće uz povećanja bonusa te da pristane na trogodišnji ugovor umjesto u početku dogovorenog petogodišnjeg.

U slučaju da Dybala to odbije, Gazzetta piše da je Juve spreman na to da ga na ljeto pusti kao slobodnog igrača.