Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

optužuje kadrove SDA

Kasumović: Dug Zenicatransa za porez neće biti naplaćen od Grada Zenice

gradsko vijece zenica – radnici zenicatransa

Kantonalni porezni ured Zenica još 6. februara ove godine, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, Gradu Zenica naložio je da u roku od 10 dana isplati ukupan poreski dug tog preuzeća u iznosu od oko 4,75 miliona KM

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović tvrdi kako Kantonalni porezni ured Zenica ne može iz budžeta tog grada naplatiti porezni dug Javno komunalnog preduzeća Zenicatrans-prevoz putnika.

Kantonalni porezni ured Zenica još 6. februara ove godine, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, Gradu Zenica naložio je da u roku od 10 dana isplati ukupan poreski dug tog preuzeća u iznosu od oko 4,75 miliona KM. Grad se za pomenuti dug tereti zbog preuzimanja Autobuske stanice Zenica.

– Nema šanse, niti će se naplatiti ikada. Stranačka poreska uprava u Zenici izdala je tako glup nalog – da Grad solidarno odgovara za Zenicatrans, što je nemoguće. Zenicatrans je dioničko društvo i oni to mogu izdati, međutim, Grad će veoma brzo podići krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja i nesavjestan rad u službi. Oni jesu to poslali, međutim, oni Grad ne mogu blokirati- najavio je Kasumović, koji za situaciju optužuje kadrove SDA.

On je dodao kako su već uputili žalbu na to rješenje te da će na višim instancama dokazivati neutemeljenost izdatog rješenja.