Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kasumović proglasio operativnim budžet Zenice za 2017.

kasumovic

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović proglasio je operativnim budžet Grada za 2017. godinu, koji će tu zakonsku formu dobiti odmah nakon objavljivanja u Službenim novinama Grada Zenice.

Gradonačelnik Kasumović je na konferenciji za novinare istakao da je prije posljednje sjednice Gradskog vijeća, koja je prekinuta, s dnevnog reda povukao raspravu o budžetu s obzirom na to da je dva puta o mogućim rješenjima bezuspješno pokušao razgovarati s, kako se izrazio, “novokomponovanom većinom u Gradskom vijeću, koju čine vijećnici SDA, Snage centra i A-SDA”.

Odgovarajući na pitanja novinara Kasumović je kazao da je bilo više amandmana nego primjedbi na predloženi budžet, ali da je po njegovom mišljenju najveći problem “pokušaj pribavljanja veće budžetske podrške za rad stranaka”.

Po njegovim riječima Gradsko vijeće ima parlamentarnu većinu i bez vijećnika stranaka koje su napustile posljednju sjednicu, a predsjedavajuća Gradskog vijeća, Sanja Renić, najavila je da će danas popodne tokom najavljene sjednice Kolegija Gradskog vijeća, na kojem će se raspravljati o Nogometnom klubu Čelik, biti poznato kada bi prekinuta sjednica Gradskog vijeća mogla biti nastavljena.