BiH

Javno preduzeće "ZOI'84"

Katalonska vlada želi obnoviti bob stazu na Trebeviću (FOTO)

25/07/2019

Jučer se razgovaralo, o potrebnoj dokumentaciji i fazama projekta

Javno preduzeće “ZOI'84” OCS, na čelu sa direktorom Kenanom Magodom, održalo je jučer sastanak sa Senadom Omanovićem, selektorom sankaške reprezentacije BiH, predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo i Zavoda za razvoj i planiranje Kantona Sarajevo, te sa Delegatom Vlade Katalonije za jugoistočnu Evropu, gospodin Ericom Hauckom.

ZOI’84 kao pravni nasljednik Bob staze na Trebeviću, uz pomoć Vlade KS, upušta se u nove projekte. Zainteresiranost Vlade Katalonije za učešće je potvrda da se radi o veoma značajnom projektu, objavljeno je na Facebook stranici ovog javnog preduzeća.

Volja sadašnje Vlade KS, a sigurni smo i Gradske uprave grada Sarajeva je da se vrati nekadašnji sjaj bob staze na Trebeviću, i uskoro bi mogla biti realizirana. Jučer se razgovaralo, o potrebnoj dokumentaciji i fazama projekta, navedeno je u saopštenju.

“Ovo je jedinstvena bob staza u svijetu, jedino je u Sarajevu staza nadomak grada sa preljepim pogledom, interes za ovim bi se pokazao ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svijetu. Mi smo spremni da uz Vladu KS završimo sve ključne projekte, koji su u vlasništvu ZOI'84, a od direktnog interesa građanima Sarajeva.”, istakao je Magoda.

Gospodinu Haucku je ovo i jedna emocionalna posjeta, jer je 1992. godine bio ovdje i izgubio prijatelja novinara. Odavno je želio pomoći izgradnju, no kako kaže tek je sad, prepoznao izvanredan kadar i kvalitet u ljudima sa sastanka.

“ZOI’84 priprema dobre priče”, poručili su iz ovog preduzeća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.