BiH

prigodna knjižica

Katolička crkva u BiH danas obilježava Svjetski dan medija

27/09/2020

Vijeće za sredstva društvenog saopćavanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i ove godine pripremilo je prigodnu knjižicu u kojoj se nalazi i ovogodišnja Poruka pape Franje za 54. Svjetski dan sredstava društvenog saopćavanja

Katolička crkva u Bosni i Hercegovini danas obilježava Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija, kada su svi katolici u BiH pozvani na osobit način moliti za medijske radnike i razmišljati o Poruci Svetog Oca koju upućuje svake godine za tu priliku.

Vijeće za sredstva društvenog saopćavanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i ove godine pripremilo je prigodnu knjižicu u kojoj se nalazi i ovogodišnja Poruka pape Franje za 54. Svjetski dan sredstava društvenog saopćavanja pod naslovom “Da možeš pripovijedati svome sinu i svome unuku”.

Prilikom proslave Dana medija, danas će u 11 sati nadbiskup Tomo Vukšić slaviti svetu misu u župi Presvetog Srca Isusova u Potocima kod Mostara, a svi medijski radnici, koji žele i koji mogu, dobro su došli na ovo misno slavlje, kao i na druženje nakon svete mise, najavili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.